onsdag 1. desember 2010

Bienvenue en France

Jeg føler det kanskje er litt misforståelser når det kommer til Frankrike, greit nok Frankrike har makroner, trange gater (kan forsåvidt tolkes som romantiske i halvmørket en fuktig fredagskveld), Eiffeltårnet og billig alkohol. Men der slutter det vel egentlig også, så for å ødelegge alles forestillinger om det fantastiske landet mellom Spania, Tyskland, Italia og noen andre land tenkte jeg å avkrefte noen av de største mytene.

1. Franskmenn går ikke med alpelue, tvert imot hadde det ødelagt den fantastiske franske panneluggen (hentesveis dratt over toppen av øyelokkene)
2. Franskmenn er ikke sjarmerende, hyggelig, kjekke/vakre/elegante mennesker som går med en baguette under armen til enhver tid.
3. Frankrike er ikke en av verdens ledende parfymeprodusenter for ingen grunn, med så dårlig personhygiene trengs det drastiske tiltak for å skjule stanken.
4. Fransk er ikke ett vakkert elegant språk. Det er ett minefelt av grammatikkregler, unntak, uttale og stumme eller ustumme lyder. Forbered deg på å ikke bli forstått.
5. Romantikk på fransk er ikke vakre kjærlighetsscener man ser på film, tvertimot er det heller en konkurranse i ansiktssuging i skolegangene.
6. Fransk litteratur er ikke det vidunderet det sies å være, antageligvis er det bare fransklærere som har skrevet det for å plage elevene.
7. Det er ingenting som heter fransk cuisine, god mat serveres bare på utvalgte og dyre restauranter for turistenes del, vi andre spiser i kantinene.

Random fakta om Frankrike:
1. Snø er egentlig djevelens verk, kommer det snø bør du forberede deg på at landet stenger, ikke bli lurt av den hvite uskyldigheten, selv fem cm snø kan vær dødelig, vokt deg å unngå å gå ut av huset.
2. Er du misfornøyd så streiker du, nuff said.
3. Det er ikke litteratur hvis ikke det er skrevet av en franskmann som levde på 1800 tallet
4. Ikke tenk selv, noen (gjerne en forfatter/filosof/kunster)har allerede tenkt for deg
5. Baguette med smør, sukker og nutella er bra for deg, dypp den gjerne i kaffen, melken, teen eller den varmesjokoladen, legg til en pain au chocolat og kanskje noen kjeks og presto en sunn og balansert frokost på én, to, tre.
6. Nicolas Sarkozy heter egentlig "Sarko" ingen liker ham...
7. Den franske tittelen president er meget villedende egentlig er det bare en person ingen skjønner hvorfor de stemte på og som de vil ha ut av landet så fort som mulig.

3 kommentarer:

 1. 4. Fransk er ikke ett vakkert elegant språk. Det er ett minefelt av grammatikkregler, unntak, uttale og stumme eller ustumme lyder. Forbered deg på å ikke bli forstått.

  har sagt det siden 8.klasse jeg!

  <3

  SvarSlett
 2. Nå ble jeg skikkelig skuffet! Alle mine drømmer og illusjoner om Frankrike er knust! As if ....

  Hedda (mor)

  SvarSlett
 3. ååh jeg liker det! spesielt nummer fem!

  SvarSlett